top of page
logo (4).png

We are the Hotel storytellers.

БРАНДОВЕ

ortigia-1.jpeg

ORTIGIA – Същността на Сицилия

Ортигия е същността на Сицилия – синтез на опияняващите миризми, цветове и мистерия на най-големия, най-старият и културно най-хетерогенен остров в Средиземноморието.

Името Ортигия идва от малкия остров, който се намира на ръба на древния укрепен град Сиракуза, на южното крайбрежие на Сицилия. Улиците на Ортигия са рушащи се барокови фасади с великолепие, които се разкрива от 3-та страна на морето.
Историята на острова, отразена в уникално богатата и многопластова култура, която се намира в Сицилия днес, е вдъхновила създаването на гамата Ortigia.

ВДЪХНОВЕНИЕТО

Ortigia е малка италианска компания за сапуни и аромати със седалище във Флоренция. Основана е в Сицилия през 2006 г. от Сю Таунсенд. Луксозната гама от сапуни, аромати, кремове, свещи и лосиони са формулирани с естествени продукти, типични за Сицилия и вдъхновени от естетиката, цветовете и ароматите на най-историческия и тропически регион на Италия.

Вдъхновението се базира на сицилиански растения: Zagara – портокалов цвят; Lime di Sicilia – Sicilian Lime; Мелограно – нар; Лаванда – лавандула; Фико д’Индия; Мандора – бадем; всички те са събирани от разкошните градини на Сицилия. Основата на всички продукти е натурален парфюм и естествени съставки: зехтин, растителен глицерин и органични оцветители.

Без парабени, гамата използва традиционни продукти с модерна естика. Всички продукти на Ortigia са специално направени от малки семейни компании, които се гордеят с качеството на своите продукти.

Опаковките, проектирани от Сю Таунсенд, е силно декоративни изрисувани с екзотични сицилиански изображения и цветове.


Кутиите за сапун са ръчно изработени със сребърно фолио и релефни надписи.
Стъклените бутилки и бурканите за свещи са щамповани с удивителни изображения на леопарди и палми.

Хотелската серия на ORTIGIA е абсолютното предизвикателсто за смелите, търсещи различното.

ortigia-2.jpeg
ortigia-3.jpeg
bottom of page