top of page
logo (4).png

We are the Hotel storytellers.

БРАНДОВЕ

fragonard-1.jpeg

Fragonard – Грас, цветя и парфюм

Parfumerie Fragonard е създадена през 1926 г. от Юджийн Фукс. Като почит към града и празник на елегантността на изкуствата от 18-ти век, той назовава новия бизнес на известния кралски художник Жан-Оноре Фрагонард (1732-1806). Изборът му на име също е израз на намерението му да управлява парфюмерията по традиционни линии.
Този дух е стабилно запазен от трите следващи поколения на семейството – които и до ден днешен управляват компанията.
Поради прекрасното си местоположение Грас (Франция) и околностите му са надарени с много благоприятни условия за отглеждане на много, много видове цветя и ароматни билки. С топлото лятно слънце на юг на Франция, меките зими от изобилието на планински потоци, има изключителен микро климат.

Успешно създавани в продължение на осем десетилетия, ароматите, разработени от Parfumerie Fragonard, са изключителни творения и образуват уникална и разнообразна гама. Заглавията на картините на Jean-Honoré Fragonard вдъхновяват имената на първите аромати на парфюмерията.
Moment Volé е лансиран през 1929 г. През 1939-те и 40-те години манията е за ориенталски и по-чувствителни парфюми и това води до създаването на Rêve Indien.
Последва го Belle Nuit през 1946 г. във великолепна позлатена бутилка, а след това и Billet Doux през 1950 г.
През 1980 г. е произведен Fragonard de Fragonard, предизвиквайки романтични естествени млади жени, които просто се впускат в женствеността.

През 1995 г. е разработен сега емблематичният Soleil, който пресъздава голям букет от квинтесенциални цветя на Grasse Франция.

Хотелската серия на Fragonard включва козметика, чиито аромати са някои от най-известните ароматни композиции на бранда.

fragonard-2.jpeg
fragonard-4.jpeg
bottom of page